Melpomena

Melpomena ena

Guestbook

Prestaties

Artiesten

Galerie

Contact

Marie-Christine


Paulien


Marie-Christine werd geboren in een muzikantenfamilie en begon snel harp te spelen met haar mama en cello met haar papa.


Zij behaalt de regeringsmedaille voor harp en cello en wint met harp de eerste prijs van de Nationale Wedstrijd georganiseerd door het Gemeentekrediet.


Ze treedt vaak op, op de meest prestigieuse plaatsen; veel trouwfeesten waarvan de mooiste in het Hotel Conrad te Brussel.


Zij speelt overal in België, voor vernissages, grote recepties, trouwfeesten, doopsfeesten, middeleeuwse feesten, waar harp van een gewone viering een uitzonderlijk moment gemaakt hebben.


Zij vormt een duo met de harpist en soprano Paulien

Paulien was als kind al zeer geboeid door klassieke muziek en begon op haar 7de harp te spelen bij Marta Szabo. In 2007 behaalt ze haar hogere graadsdiploma aan de muziekacademie van Anderlecht, met grote onderscheiding en grootste onderscheiding voor muzikaal ensemble.

Haar interesse gaat tevens ook uit naar wetenschappen en beslist ze na haar middelbaar onderwijs, de studies voor vroedvrouw aan te vatten. In 2010 behaalt ze het diploma van vroedvrouw met onderscheiding.

Toch blijft het beoefenen van muziek haar vurige wens. Te meer omdat ze ondertussen haar stem ontdekt had, wat een grote openbaring is geweest.
Gedurende één jaar volgde ze zangles bij Evelyne Bohen en vanaf 2011 volgt ze les aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel bij Dinah Bryant.

Na het behalen van haar Bachelor of Arts in de muziek studeert ze verder zang aan de École Normale de Musique de Paris – Alfred Cortot, bij haar huidige leraar, Daniel Ottevaere.

Thans vormt ze een duo met de harpist Marie-Christine Gryson, waarin ze zowel harp speelt, als zingt (Melpomena).
Verder zit ze ook in het bestuur van de VZW ‘Triomf van de Kunst’, die een podium biedt aan jonge getalenteerde muzikanten (http://triomphedelart.deslau.be).

Paulien

Marie-Christine